Latince adı : Melopsittacus undulatus |
Boyu : 18 ila 20 cm arasında değişir. |
Ortalama Ömrü : 7 ila 15 yıl arasında değişebilir. |
Konuşma Yeteneği : Var |
Renkleri : Yeşil, mavi, sarı, gri ve beyaz gibi çeşitli tonlarda olabilir. |
Yaşam Alanı : Avustralya'nın çeşitli bölgelerinde yaşarlar. |
Hollanda muhabbet kuşu Hakkında Özel Bilgiler. Hollanda muhabbet kuşu yavrusu Konuşurmu? Hollanda muhabbet kuşu Üretimi Nasıl Yapılır?
Hollanda Muhabbet kuşu isminden belli olduğu gibi Hollanda ya özgü bir kuş ırkıdır. Hollanda Muhabbet Kuşu Irkları Geniş göğüslü kısa kuyruklu hareketli bir ırktır. Hollanda Muhabbet Kuşunun en büyük özelliği Baş kısmı daha iri ve göğüs daha şişkindir bu türleri bu şekilde ayırmak mümkündür. Hollanda Muhabbet kuşu genelde 24 cm kadar uzar ve ülkemizde iyi yavru bakıcıları gibi de görülürler. Bu muhabbet kuşu cinsine genelde jumbo muhabbet yavruları baktırıldığı gözlemlerim içindedir. Hollanda muhabbet kuşu evde beslemek içinde çok uygun bir ırktır konuşturmaya ve alıştırmaya oldukça uygundur.
Bakımda dikkat edilmesi gereken en önemli şey temizliği ve gerekli besinlerin sağlanmasıdır. Hollanda muhabbet kuşu için kafeste kalamar kemiği, kalsiyum kum ve taze su her zaman olmalıdır. Yemi söylememe gerek yok sanırım. Mama Haftada 3 kez verilebilir. Kafes sürekli temiz kalmalı ve en az 15 günde bir dezenfekte edilmelidir. Yem kabukları günlük olarak üflenerek temizlenir. Kesinlikle cereyanda kalmaması gerekir en hassas oldukları durumdur hemen hasta olur ve ishal olurlar çoğu zaman ölümle sonuçlanır.
Hollanda muhabbet kuşu konuşturmak ve alıştırmak istiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken husus korkutmadan ve acele etmeden size alışmasını sağlamak olacaktır. İlk getirdiğinizde tedirgin ve korkmuş olur ve etrafını tanımaya çalışır ona alışması için zaman veriniz daha sonra kafesin yakınlarında bulunarak size alışmasını sağlayın kafesin yanındayken kaçmıyor ise yavaş yavaş antrenman zamanı gelmiş demektir kafes içerisinde alıştırmalara başlanır. Alıştırma bitiminden sonra konuşmasını istediğiniz kelimeleri sık sık tekrar edip onunla oynayarak konuşturma işlemi yapılır. Ama Bunlar için Muhabbet kuşunzun yavru olması gerekir. Yavru muhabbet kuşu nasıl anlaşılır ?
Muhabbet Kuşu konuşturma aşamasında yem, mama, kemik ve kumu eksik olmamalıdır. Bu zaman zarfında vitamin takviyelerde yapılması iyi sonuçlar verecektir. Muhabbet Kuşunuza isim bulmak için bu makalemizden yararlanabilirsiniz.
Hollanda Muhabbet Kuşu üretimi yapmak isteyenler birbirleri ile anlaşan sağlıklı bir erkek ve bir dişi muhabbet kuşu alıp ve bu üretim için uygun kafes alıp işleme başlarlar. Eşleşme döneminde kuşların bakımı oldukça önemlidir sağlıklı olmaları kuşların eşleşme ve yavrulama dönemine girmelerini sağlayacaktır.
Kuşlarınıza sık sık mama ve vitamin takviyesi yapmanız gerekmektedir bunun için uygun vitaminler e vitamini ve multivitamin olacaktır.
İlk eşleşmeden iki hafta sonra ilk yumurta gelir ve birer yada ikişer gün arayla diğerleri gelir yumurta sayısı 10 adete kadar çıkabilir. Yumurtalar bir hafta sonra embriyo kontrolüne tabi tutulur bu kontrol bir ışığı karanlık bir ortamda yumrta 'ya tutarak gerçekleştirilir yumurtada kırmızı damarlar oluşması gerekmektedir oluşmadıysa yumurta boştur.
Hollanda Muhabbet Kuşu Fiyatları kuşun renk yapısına ve özelliklerine göre değişiklik gösterir bu fiyatlar 40 Tl ile başlar ve yukarı doğru devamlılık gösterir. Hollanda muhabbet kuşu yavrusu için üreticileri bulup onlarla iletişim kurmanız önemlidir. Hollanda muhabbet kuşu sesi ile diğer muhabbet kuşlarının sesi arasında bir farklılık yoktur. Bazı durumlarda erkek ve dişi ötüşü değişebilmektedir özellikle kurlaşma döneminde.