Vilmectin kullanımı ( Bit İlacı Ense Damlası ) Nasıl Kullanılır ? Vilmectin Muhabbet Kuşlarında, Kanarya, Güvercin, Papağan Kullanımı nasıl yapılır. Vilmectin Fiyatı Hakkındada bilgi verirmisiniz. Vilmectin Bit İlacını Nereden Satın Alabilirim.
Vilmectin Dış Parazit damlasını kuşlarımızı bit gibi dış parazitlerden korumak için kullanılan ve etkisini kanıtlamış bir ilaçtır.
Vilmectin Kullanımı
Vilmectin Kullanım Şekli Aylık Periyotlarda Kuşlarda enseye bir damla yeterli olacaktır fazla damlatılmaması gerekir kızarıklıklara yol açar ve kuşa zarar verebilirsiniz. Kuşunuzda Parazit gördüğünüzde Kullanış Şekli ilk gün ve sonrasında 3.gün kullanımı uygun olacaktır.
Vilmectin Birde Suya ilave olarak kullanılır yarım suluk içerisinde 2-3 damla şeklinde kullanılır ama bu yöntem pek tavsiye edilmez.
Vilmektin Kullanma talimatlarında enseye damla olarak önerilmektedir.
VİLMECTİN
BİLEŞİMİ 1 ml’de 10 mg İvermektin ile 100 mg Klorsulon içerir.
ENDİKASYONLAR Sığırlarda iç ve dış parazitlerinin mücadelesi ve kontrolünde kullanılır. Karaciğer Kelebekleri: Fasciola hepatica (ergin), Fasciola gigantica (ergin) Gastro-intestinal Nematodlar: Heamonchus placei, Ostertagia sp., O. ostertagi (erginler, larval devreler, hipobiotik larvalar), O. Iyrate (erginler, L4 larvalar), Mecistocircus digitatus (erginler), Trichostrongylus axei, T. colubriformis, Cooperia oncophora, C. punctata, C. pectinata, Cooperia sp., Nematodirus helvetianus (erginler), N. spathiger (erginler), Oesophagostomum radiatum, Strongylus papillosus (erginler), Bunostomum phlebotumum, Toxacara vitulorum Akciğer Kıl Kurtları: Dictyocaulus viviparus Deride Filariosis Etkenleri: Parafilaria bovicola Göz Nematodları: Thelezia sp. (erginleri) Nokra Etkeni Sinek Larvaları (parazitik dönemde): Hypoderma bovis, Hypoderma lineatum, Dermatobia hominis Yara Kurtları (parazitik dönemde): Chrysomya bezziana, Cochliomyia hominivorax Uyuz Etkenleri: Psoroptes communis bovis, Psoroptes communis ovis, Sarcoptes scabei bovis, Chorioptes bovis Bitler: Linognatus vituli, Haematophinus eurysternus, Solonoptes capillatus, Damalinia bovis Keneler (bazı tek konaklı keneler, yumuşak keneler): Boophylus microplus, Boophylus decoloratus, Ornithodurus savignyi
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Farmakolojik Doz: Sığırlarda, 0.2 mg ivermektin ve 2 mg klorsulon/kg canlı ağırlık hesabıyla uygulanır. Pratik Doz: 50 kg canlı ağırlık için 1 ml sadece deri altı yolla uygulanır. 10 ml’yi aşan dozlarda doz ikiye bölünerek uygulanmalıdır.
GIDALARDA İLAÇ KALINTI UYARILARI İlaç Kalıntı Arınma Süresi (i.k.a.s.): Tedavi süresince ve son ilaç uygulamasından sonra eti için yetiştirilen sığırlar 35 gün geçmeden kesime gönderilmemelidir. İnsan tüketimi için süt elde edilmekte olan sağmal ineklerde kullanılmamalıdır.
TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ 50 ve 100 ml’lik renksiz flakonlarda, karton kutuda takdim edilmiştir.
Dış Parazitler ve Bitlerle Mücadele için Vilmectin Kullanımı oldukça önemlidir. Kümesi ne kadar ilaçlarsak ilaçlayalım kuşlarımızıda ayrı bir korumaya almamız gerekir.
Dış Parazitler ve Bitler Kümesimizde her zaman karşımıza çıkabilir ve kuş besleyenlerin en büyük düşmanlarıdır hızlı bir şekilde çoğalırlar bunun önlemini almak için sık sık kümes ve kuşları kontrol etmeliyiz kuyruk altlarına sık sık bakarak bit kontrolü sağlarız.
Vilmektin Bu durumda oldukça iyi bir yardımcımızdır kuşların ensesine bir damla ve 30 - 40 gün kontrol altında tabiki yine kontrolü elden bırakmamak gerekir.
Vilmectin bugüne kadar kullandığım en etkili parazit bit ilacıdır kullanımı oldukça basittir ben kulak çöpü ile enseye bir defa değdirerek kullanıyorum. Koruma amaçlı 30 - 40 günde bir uyguluyorum ama bit gözlemler ve sonra kullanırsanız ilk kullanım sonrası ilk hafta tekrar kullanmanız gerekir çünkü ölen bitler bıraktığı lavralar tekrar çıkacaktır ve tekrar üremeye başlayacaktır.
Diğer tavsiye edilen kullanım suluğa 2-3 damla şeklindedi 6 saat sonra suluk çekilir ama en kullanışlı yöntem ve herkesin kullandığı enseye bir damla şeklindedir. Fazla kullanımı kuşa zarar verebilir enseye fazla damlatma kuşun derisinde kızarıklıklara yol açabilir.