Adana Güvercini

Adana Güvercini

Adana Güvercini

Adana Güvercini

Konu Başlıkları

    Adana Güvercinleri sıra kuşu gibi uçarlar oldukça iri ve kümelenmiş bir şekilde hızlı uçuş sergilerler. Oldukça cüsseli ve büyük kafa yapısına sahiptirler burun kısımlarında et parçası gibi bir görüntü vardır bu onların en büyük ayırt edici noktalarından biridir. Adana güvercinleri Özel üretim yapan güvercin severlerinde gözdelerinden bir kuş türüdür cüsse ve ebeveynlik konusunda oldukça iyi bir bakıcıdır.

    Adana’da oldukça çok beslenir yüksek dalıcı kuş olarak da birçok kuşçu adlandırmaktadır. Adana güvercin fiyatları oldukça esnek bir yapıya sahiptir düşük fiyatlardan çok yüksek fiyatlara kadar çıkmaktadır renk ve kuşun özelliklerine göre değişmektedir. Güvercin ilanları sayfamıza bakarak ilan verebilir ilan ve fiyatları görebilirsiniz.

     

    Dalıcı güvercin denilince hiçbir ırkın Adana ile boy ölçüşebileceğini düşünemiyorum. Bulutların içinden atlayıp, salmaya kadar durmadan çırpınan bir postayı izlemenin zevkini başka bir ırktan almak imkansızdır. Adana'da bu kuşlar 3'lü bazen de 2'li uçurulur ve uçan her bir gruba posta adı verilir. Postalar postadaki en iyi kuşa göre isim alırlar. Örneğin; Sakar Postası veya mavili Şami Postası gibi… Postada bulunan kuşlardan en az biri kesinlikle öncü olmalıdır. Yani, salmadan parlak (pırıltı) çekildiğinde (genelde beyaz renkli bir kuş, kuyruk ve bel bölgesi civarından tutulup sallanır. Yüksekteki kuşlar bunu atlama sinyali olarak içgüdüsel algılar ve dalışa geçer) ilkin öncüler cevap verir. Diğerlerine ise takipçi denir ve bunlar öncüyü takip ederler. Öncü takım komutanı gibidir. Diğer kuşlardan üstün tutulurlar. Sadece takipçilerden kurulu bir posta aşağıya alınamaz. Özellikle taritlik döneminde (erkek kuşların dişileri kovaladığı, yumurtlatmadan önceki dönem) bu kuşların parlak hassasiyetleri en yüksek seviyesinde olur. Bazen, tarit (arkacı) bir takipçi bile öncülük yapabilir. Mükemmel posta demek bulutların içine kadar birbirinden ayrılmadan, kısa sürede, salmanın etrafından çok fazla ayrılmadan (düşmeden) yükselmiş üç kuşun, sadece kuru (diğer kuşları açmadan) parlak ile anında hiç caymadan ve dönmeden (döneklerdeki gibi bir iniş hem sahibi hem kuş için prestijin zedelenmesi anlamına gelir) aşağıya kadar dalmasıdır. Ek olarak kuşlar dalma esnasında çırpınırlarsa (daha önce inmek için yarışırlar) seyre doyum olmaz. Bazı kuşçular çırpınan, bazıları ise oklava gibi oynamayan kuşları severler. Ama genelde, çırpınan kuşlar daha makbuldür. Cayan, yavaş inen, yavan inen, dönen kuşlara iyi gözle bakılmaz. Bunlar genelde yadırgaya (yabancı kuş tutarken kullanılan seviye olarak ikinci sınıf kuşlardır) uçurulur. Amaç, seyir değildir. Genelde tek amacı başkasının kuşlarını tutmak olan kötü niyetli insanlar tarafından beslenir. Adana güvercinlerinde renk değil performans önemlidir. Renkleri genelde siyah, beyaz, mavi, kırmızı, bu renklerin kombinasyonları ve tonlarıdır. Her rengin özel bir adı vardır.

    Makale için henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın!