Kovid-19 (Corona) Köpek Bakımı Nasıl Yapılır
Kovid-19 (Corona) Köpek Bakımı Nasıl Yapılır
Kedilerde köpekler gibi iç mekâna ve dış mekâna alışık olanlar diye iki ayrı gruba ayrılabilir. Korona Köpek Bakımı Nasıl yapılmalı Nelere dikkat edilmeli onları açıklamaya çalıştık.
KÖPEKLERDE FİZİKSEL AKTİVİTE
En azından sabahları ve akşamları, özellikle de büyük ırklara gelince, günde iki kez köpek gezdirmeniz gerekir. Gelişmiş kaslarla bağlantılı olarak, çok fazla fiziksel aktiviteye ihtiyaçları vardır, bu da yürüyüşlerin daha uzun olması gerektiği anlamına gelir. Küçük köpekler, aksine, saatlerce yürüyüş gerektirmez. Genellikle 5-10 dakika sonra kendileri eve gitmek isterler. Bu nedenle evde onların enerjilerini alacak etkinlikler yapmalarına olanak sağlayınız.
İlginizi Çekebilir: Satılık Köpek ilanları ve Fiyatları
KÖPEKLERDE BESLENME
Çoğu köpek sahibinin yaptığı en yaygın hata köpeklerini ev yapımı yiyecekler ile beslemesidir. Daha da kötüsü çoğu köpek sahibi evcil hayvanlarını kendilerinin lezzetli olduğunu düşündüğü şeker, çikolata, sosis gibi yiyeceklerle beslemesidir. Unutmayın köpeğiniz için en iyi yiyecek, özel yiyecek ve muameledir.
KÖPEKLERDE HİJYEN
Hijyen prosedürleri, köpeğinizin bakımında önemlidir. Corona günlerinde dışarıda gezdirip eve getirdiğiniz köpeğinizin temizliğine daha da dikkat etmek zorundayız. Bu, her şeyden önce, hayvanın pençeleri ve dişlerinin yıkanması, taranması ve bakımıdır.
İlginizi Çekebilir: Evde Bakılabilecek Köpek Cinsleri ve Özellikleri RESİMLİ
KÖPEKLERİN FOBİLERİNE DİKKAT!
Gök gürültüsü korkusu, köpeklerde sık görülen bir fobidir. Bu korku çoğunlukla saklanma, inilti, havlama, pençeleme ve hatta idrarını yapmayla kendini gösterir. Karantina günlerinde evde çok zaman geçiren köpeklerimizin bu tür etkilere daha çok tepki gösterebileceğini unutmayalım.
KÖPEKLERİN FİZİKSEL MEKANLARI
Evin bir köşesinde köpeğinize özel yer ayırmalısınız. Evdeki köpekler ailenin bir parçasıdır. Onun kendi alana ihtiyacı vardır. Köpeğin uyuyabileceği, yemek yemesi ve su içmesi için kendi alanının olmasına özen gösterin. Eğer uyuması için özel minderi veya battaniyesi olmazsa köpeğiniz istediği yerde kendine yer açacaktır. Bu durum ise koltukların ve halıların kirlenmesine ve tüy toplama alanına çevrilmesine yol açar. Köpekler kendi yerlerini tanımalı ve sadece orda uyumalı ve beslenmelidir. Köpeklerin evdeki misafirlere karşı tavrını da göz önünde bulundurmalısınız. Çoğu misafir yemek yerken veya otururken yanında oturan veya beslenen köpekten rahatsız olabilir. Köpeğinize onun uyuması ve beslenmesi için kendi yeri olduğunu göstermeniz gerekir. Bu komutları eğitim sırasında da ona öğretebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Dişi ve Erkek Köpek İsimleri
Bu süreçte evde çok zaman geçirecek köpeğinizin daha çok oyuna ihtiyaç duyacağını ve buna bağlı olarak da merakının artacağını unutmayın. Kendisine zarar verebileceğini asla unutmayın.
Dışarıya çok sık çıkamadığınız için kendisine yeniden bir tuvalet eğitimi vermeye başlayabilirsiniz. Ona tuvaletiniz yapması gerekli mekanları temin etmeye çalışın.
Köpeğin kulübesi varsa her gün temizlenmelidir.
Köpeğin minderi her gün dışarı alınmalı, silkelenmeli ve havalandırmalıdır.
Kulübenin içi, tüy artıklarından, döküntülerden süpürülerek temizlenmeli, parazit bulunup bulunmadığı denetlenmelidir.
On-on beş günde bir parazitlere karşı ilaçlama yapmak yerinde bir önlemdir.
İlginizi Çekebilir: Evde Kedi Köpek Kokusu Nasıl Giderilir?
Kirlenen, ıslanan minderlerin temizliğine, kuru ve rutubetsiz olmasına itina gösterilmelidir. Minderler gerektikçe değiştirilmelidir.
Kulübe çevresinin temizliğine en az barınağın temizliği kadar itina gösterilmeli, yiyecek, döküntü, tüy gibi artıklar itinayla toplanılarak bahçenin uzak bir köşesinde açılan çukura gömülmelidir. Böylece, insan sağlığına da zarar verebilecek olan parazitlerin neden olabileceği tehlikelerden korununmuş olur.
Kulübede vakit geçtikçe oluşabilecek çürüme, kırılma, çatlama, boyaların dökülmesi gibi arızalar savsaklanmadan giderilmelidir. akan bir dam, rutubet, su geçiren bir taban, yağmurların süzüldüğü, asalakların barındığı çatlak duvarlar büyük sorunlara yol açar.
Havalar ısınıyor. Köpeklerinizin içerde bunaltıcı sıcaklıklara maruz kaldığında hep fiziksel hem de psikolojik olarak etkilenebileceğini unutmayın.